Ameland is op 4 mei twee minuten stil

BALLUM – De Nationale Herdenking op woensdag 4 mei 2016 is er voor iedereen die stil wil staan bij degenen die in Nederland of waar ook ter wereld slachtoffer werden na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in andere oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Van 18.00 uur tot zonsondergang hangen de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de slachtoffers. Om 20.00 uur zijn we twee minuten stil.

Op Ameland organiseren dorpsbelangen, kerken, basisscholen, muziekkorpsen en de gemeente tezamen een herdenkingsbijeenkomst in Nes en in Hollum.

Nes

De bijeenkomst begint om 19.30 uur voor De Toel aan de Kardinaal de Jongweg in Nes. Om 19.35 uur vertrekt de stoet te voet naar de algemene begraafplaats waar om 20.00 uur twee minuten stilte is. Na het Wilhelmus worden bloemen gelegd.

Hollum

De herdenking begint om 19.15 uur in de Hervormde Kerk in Hollum. Om 20.00 uur is er twee minuten stilte bij het oorlogsmonument op het kerkhof, gevolgd door het Wilhelmus, de kranslegging en het defilé. Aan het einde van de bijeenkomst lopen de aanwezigen langs het monument waarbij bloemen kunnen worden gelegd. De herdenking is tot circa 19.50 uur live te volgen op de radio (kanaal (1)960 van de digitale TV).

⇒ lees hier meer over de Dodenherdenking op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *