Vishandel Metz op haringpresentatiewedstrijd

HAARZUILENS – Vishandel Metz uit Nes, Ameland heeft onze regio vertegenwoordigd tijdens de haringpresentatiewedstrijd op Kasteel De Haar.

Tien uitverkoren visdetaillisten toonden gisteren de fijne kneepjes van het vak tijdens de 54e Nationale Haringpartij op Kasteel De Haar te Haarzuilens. De visdetaillisten, afkomstig uit alle windstreken van ons land, worden traditiegetrouw uitgenodigd om de haring van topkwaliteit voor ruim 850 topgasten te bereiden en te presenteren. Ze streden om de mooiste presentatie van de haring en uitstraling van hun kraam. Vishandel Metz uit Nes was één van de deelnemers aan de haringpresentatiewedstrijd.

Dat de Nationale Haringpartij bekend staat als dé haringpartij van Nederland is grotendeels te danken aan de geweldige inzet van professionele visdetaillisten, die jaarlijks door Ouwehand Visverwerking B.V. worden geselecteerd. Elke visdetaillist vertegenwoordigt op een originele wijze zijn eigen streek of provincie. De enthousiaste jury bestond uit juryvoorzitter Aicha Marghadi (nieuwslezeres), jurylid Tim Coronel (coureur) en jurylid Jaimie van Heije (topkok). De jury heeft de haringkramen zeer nauwkeurig beoordeeld en was blij verrast door de creativiteit van de visdetaillisten. Onder de haring proevende topgasten bevonden zich onder andere representanten van het Koninklijk Huis, de Nederlandse politiek, buitenlandse ambassades, het bedrijfsleven, de society, media en cultuur.

⇒ lees op Waddenpost meer over de Haringpartij 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *