Verrassende winnaars beach volleyball Ameland

HOLLUM – Heel beach volleyballend Nederland was op zaterdag 13 en zondag 14 juni te vinden op Ameland. Naast de ruim 750 teams die zich hadden ingeschreven voor het Beach Volleyball Circuit speelden Nederlands beste beach volleyballers hun wedstrijden voor de Nederlandse Eredivisie op het Waddeneiland. Bij de heren wonnen de talenten Jasper Bouter & Ruben Penninga en Dineke van Dijken & Roos van der Hoeven bij de dames.

In weer en wind werd afgelopen weekend door maar liefst 16 heren en 16 dames teams gestreden voor de Eredivisie titel op Ameland. Dineke van Dijken & Roos van der Hoeven wonnen bij de dames in een zeer spannende finale van Michelle Stiekema & Marloes Wesselink. (14-21, 25-23 en 15-8) Het podium bij de dames werd gecompleteerd door het duo Anouk Schouten & Sanne van Werkhoven. De finale bij de heren bestond uit twee teams van het Talent Team van Beachvolleybal Team Nederland. Jasper Bouter & Ruben Penninga behaalden hun eerste Eredivisie titel samen, door teamgenoten Erik Nijland & Tom van Steenis met 2-1 te verslaan (15-21, 21-12 en 15-11). De derde plaats was een prooi voor het duo Kees Spil & Erik van der Schaaf.

Op zo’n 118 velden en duizenden deelnemers is het Beach Volleyball Circuit één van de grootste evenementen op Ameland en in het weekend van 13 & 14 juni konden zowel recreatieve deelnemers, als topsporters zich helemaal uitleven op een unieke plek die sinds 2009 door UNESCO is aangewezen als Werelderfgoed.

Uitslag Ameland – Heren

  1. Ruben Penninga / Jasper Bouter
  2. Erik Nijland / Tom van Steenis
  3. Kees Spil / Erik van der Schaaf

Uitslag Ameland – Dames

  1. Dineke van Dijken / Roos van der Hoeven
  2. Michelle Stiekema / Marloes Wesselink  
  3. Anouk Schouten /  Sanne van Werkhoven
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *