Vijf meier voor paardenreddingboot

HOLLUM – Bijna vijfhonderd euro leverde het benefietconcert van zaterdag 28 maart in Stayokay bij Hollum op. De Amelander trekharmonicagroep Wad’n Trekkers en de Stienser Harmonicaploeg hebben een feestelijke muzikale avond neergezet met medewerking van de Amelander musea en het Juttersvrouwenkoor.

De Wad’n Trekkers speelden een deel van hun repertoire. De Juttersvrouwen haalden enkele van hun liederen uit de kast, waaronder het lied “Paarden van Ameland”. Bert van Campen, medewerker van de Amelander Musea, vertelde tijdens een diapresentatie over het begin van het reddingswezen en de paardenreddingboot van Ameland. Na de pauze speelde de Stienser Harmonicagroep, onder leiding van Luutske van der Plaats en Pien Brouwer, de sterren van de hemel, maar eerst was het tijd voor de collecte. Het restaurant in Stayokay zat vol, dat moest wel een aardige duit opleveren. Welgeteld zat er 451 euro en 70 eurocent in de bussen. Een raar bedrag, was de conclusie. Bij de uitgang konden de bezoekers er nog wat euro’s aan toevoegen.

De vijfhonderd euro gaan naar Stichting Paardenreddingboot Ameland die ’s werelds enige door paarden getrokken reddingboot in stand houdt door met vrijwilligers jaarlijks zo’n 15 demonstraties te geven.

Ria Dokter had een gedicht gemaakt dat aan het begin van de avond werd voorgedragen:

Paardenreddingboot

Waar ooit fabrieksfluit paarden riep,

gaat nu de telefoon.

Waar redding dringend noodzaak was,

is nu demonstratie heel gewoon.

Maar één ding, dat verandert niet,

en blijft zeer imposant.

Die kleine blauw/witte reddingboot,

door vrijwilligers bemand.

De paarden werken nog even hard,

door man en zoon gemend.

Zo blijft de boot èn Ameland

wereldwijd bekend.

© Ria Dokter

Hollum, 22 juni 2008

>>>bekijk hier meer foto's van de trekharmonicaspelers

>>>Bekijk hier het Trekharmonica Ameland Blog

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *