Vervelende brief van Roompot

HOLLUM – Roompot vakantieparken, dat begin oktober Boomhiemke overnam van de familie Oenema, heeft op de valreep van het jaar 2014 een brief gestuurd naar de eigenaren van caravans op het caravanpark.

Roompot schrijft dat voor 1 januari 2016 alle caravans verwijderd moeten worden. De hele camping wordt opgeheven voor de bouw van lodges.

“Het management was voor de verkoop al bezig om het terrein meer en meer te bebouwen met luxe vakantiehuisjes. De caravans moesten daar al voor een deel voor wijken. Nu Roompot het park heeft overgenomen is de vrees dat de caravans helemaal zullen moeten verdwijnen alleen maar toegenomen.” Dat schreef een caravaneigenaar in oktober. Hij had net dit jaar de caravan van zijn ouders overgenomen. “Een prachtige caravan op een schitterende en goed onderhouden plek op vakantiepark Boomhiemke. Wij staan op het gedeelte Froukehiem.” Zijn vrees werd eind december werkelijkheid.

In het contract dat de caravaneigenaars hebben ondertekend staat dat zij met een opzegtermijn van twee jaar kunnen worden aangezegd hun caravan weg te halen van het terrein. “Iedereen weet dat; wij dus ook. Maar wanneer je het goed beschouwt: is dat nou wel fair? In een tijd waarin velen het allemaal met wat minder moeten doen, is een eigen caravan op een plekje waarvoor je al jaren en jaren zorgt, een heel rijk bezit. Wat een triestigheid wanneer al die mensen moeten wijken voor luxe vakantieverblijven die alleen mensen met een dikke portemonnee zich kunnen veroorloven? Mensen die naar alle waarschijnlijkheid maar een enkele keer het eiland bezoeken?”

Roompot was na herhaald verzoek niet bereikbaar voor commentaar.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *