Nog geen oorzaak bankroet Sionsberg

DOKUM – De curatoren hebben nog geen compleet beeld van de oorzaak van het bankroet van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Dat schrijft het Friesch Dagblad.

De financiële huishouding is complex, zeggen de twee mannen. In 2012 en 2013 ging het al heel slecht met het ziekenhuis. De zorgcentra, waaronder De Stelp op Ameland, hebben het ziekenhuis jarenlang op de been gehouden. In de jaren 2012 en 2013 was er een dikke min voor de cure-poot, het ziekenhuis, en een plus van respectievelijk 1,7 en 1,6 miljoen voor de care-afdeling, de verzorgingstehuizen.

Intussen werkt De Stelp, en de andere verzorgingstehuizen die meegesleept zijn in het faillissement, onder een vangnetstichting. Het salaris over november is inmiddels overgemaakt aan de werknemers. Het salaris van december komt in januari, is toegezegd. Of de medewekers hun 13e maand krijgen is nog onzeker.

Op het front van de initiatieven van Ameland is het stil. 

Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *