Verkiezingsstrijd barst los

HOLLUM – De verkiezingsstrijd barst los, ook op Ameland. Op 17 maart mogen we naar de stembus om de volksvertegenwoordiging in de Tweede Kamer te kiezen. De borden waar de posters op kunnen worden geplakt zijn geplaatst. GroenLinks is de eerst die de plakkwast ter hand neemt. Campagneleider Ameland Wiebe van Erkelens was actief op het eiland. “GroenLinks Ameland wordt volledig gerund door vakantiehoudende, en vogel spottende, vader-zoon relatie versterkende Alkmaarders die afgelopen weekend gemeente Alkmaar (dus ook De Rijp, Graft, West-Graftdijk, Grootschermer, Zuidschermer, Noordeinde, Markenbinnen, Schermerhoorn, Stompetoren en Oterleek) hebben beplakt, en nog zin hadden in Ameland. Lijm en roller in de fietstas.”

Van Erkelens had Hollum geplakt en fietste door naar Ballum, om in de dorpen de aanplakborden van een poster te voorzien. Toen hij terugkwam in Hollum was de poster verdwenen. Van Erkelens: “Hallo, sta je toch wel even raar te kijken. Plak je als eerste een verkiezingsposter op een goed verborgen verkiezingsbord te Hollum, fiets je nog even op en neer naar Ballum, kom je terug, is die poster verdwenen. Ik heb er nog maar eentje opgehangen, nu iets hoger.”

De posterplakker denkt dat er kinderen bezig zijn geweest, kinderen die nog geen les in democratie hebben gehad.

Van Erkelens: "Ben benieuwd hoe dit afloopt. Dat zal de toekomst uitwijzen.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *