Verhaal – De Stelp

HOLLUM – Het eiland barst van de verhalen.

Wij verzamelen ze hier voor u. Anekdotes, geschiedenissen, reisverhalen, sprookjes: als het maar een link heeft met Ameland. De link kan het onderwerp zijn of de auteur.

Via deze link komt u bij alle verhalen.

Hieronder het verhaal van Ria Evers-Dokter.

De Stelp

De Stelp is het verzorgingscentrum op ons eiland. Gelegen aan de H.D.Katstraat straalt het gebouw rust uit, maar binnen bruist het van de activiteiten en gonst het van de gebeurtenissen…….

Al vroeg  in de ochtend begint het heerlijk te ruiken in de hele buurt. De kok van dienst is dan al begonnen met de voorbereidingen voor de warme lunch. Het keukenteam wordt aangestuurd door Harry. Er moet voor ongeveer 40 bewoners  een warme maaltijd worden gekookt en daarnaast nog een groot aantal maaltijden voor de dienst ´Tafeltje dek je´. Amelanders, die om de een of andere reden niet zelf voor hun warme maaltijd kunnen zorgen, kunnen d.m.v. deze service zeker zijn van een heerlijke, verantwoorde maaltijd. Ook ´badgasten´ kunnen hiervan gebruik maken.

De maaltijden worden over het hele eiland gedistribueerd door een groot aantal vrijwilligers. Zij werken volgens een rooster in kleine teams of alleen. Deze vrijwilligers worden erg gewaardeerd voor hun inzet. Immers, elke activiteit die door vrijwilligers wordt verricht, betekent meer tijd voor de bewoners van de verzorgers en activiteitenleiders.

De maaltijden bestaan over het algemeen uit een hoofdgerecht en een nagerecht. Enkele malen per week is er een heerlijke soep. Pannenkoeken is een favoriet gerecht. Voor elke maaltijd is er een keuze te maken uit 2 menu’s. Bij hoogtijdagen wordt er een verrukkelijke brunch geserveerd of een rijk buffet. En hebben bewoners  bezoek of gasten voor b.v. een  verjaardag, dan kan deze plaatsen reserveren in het restaurant en er met zijn/haar gasten gaan eten.

Om 11.30 uur uur komen de vrijwilligers binnen en gaan de auto inladen met thermo-carriers. De maaltijden worden hierin heet opgeschept en deze verpakking garandeert zeker 2 uren een warme maaltijd.

Binnen De Stelp zijn dan de magen ook al begonnen met knorren, want die verrukkelijke geuren uit de keuken maken dat je wel trek krijgt. Maaltijden zijn hoogtepunten in verzorgingscentra als ´De Stelp´. Eten is een noodzaak, dus is het nog beter als dat gezellig verloopt en dan men er in alle rust en op je eigen manier ervan kan genieten. Eten kan je dan ook in het restaurant vanaf 11.45 uur, op de verschillende speciale groepen en op je eigen kamer. En is er hulp nodig, is dat ook mogelijk. In het restaurant helpen gastvrouwen en restaurantmedewerkers o.l.v. Margaretha en samen maken zij elke maaltijd weer tot een heerlijke gebeurtenis. Ook als men op een ander moment de warme maaltijd wil gebruiken, is dat te organiseren.

Eten in ´De Stelp´ is een feestje………………………………!

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *