Lancering reddingboot Buren ging mis

BUREN – De lancering van de paardenreddingboot tijdens het Midzomerfeest ging niet helemaal volgens plan.

Duizenden mensen waren getuige van een ongelukkige tewaterlating.

Vanuit Buren ging het goed en voor de strandovergang waren het weer de zware jongens van Buren die als contragewicht de wagen moesten remmen. De boot rolt van het duin en met het gewicht van wagen en boot is er rap aan snelheid gewonnen. De vrijwilligers moeten er voor zorgen dat de paarden de boot niet tegen de kont krijgen.

Tot zover was het spannend, maar ging het goed.

Voor Buren loopt een geul en daar ging de lancering niet zoals het hoort. Het afnemende tij hielp daar niet bij, integendeel.

De paarden hoefden niet ver en bij het ontgrendelen dook de boot met zijn neus in het zand.

Twee paarden trokken de boot los van het onderstel, waarbij één paard van Gerrit Dokter onderuitging en plat in het water terechtkwam. Voerlui hielpen het dier snel uit haar benarde positie. De duizenden toeschouwers die het voor hun ogen zagen gebeuren, waren blij met de goede afloop en gaven een spontaan applaus.

De boot lag met zijn buikje in het zand en het water rondom stond niet hoger dan 80 cm. Meer dan een beetje dobberen zat er niet in, deze keer. In het water werden er nog paarden voor de boot gespannen, waardoor deze nog even door het water gleed. Echt varen op de motor was niet mogelijk.

De demonstratie was  heel anders gegaan dan in het draaiboek stond.

>>> lees hier over Ameland en de reddingboot

>>> lees hier het blog van Nanne Nicolai en bekijk een foto serie 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *