Strandrolstoelen Spaarpot op Ameland

BUREN – Ze zouden allemaal wel zo’n strandrolstoel willen hebben, maar voor menigeen is dat te duur. Een Scout Crawler, een rupsbandvoertuig waar je eigen rolstoel op kan worden gemonteerd, kost al gauw zo’n 13.000 euro. Het is wel een heel erg bruikbaar ding voor mensen met een beperking die anders onmogelijk op het strand kunnen komen.

Amelanders en gasten zouden er met elkaar voor kunnen sparen, zodat het eiland Ameland voor Iedereen wordt.

Jolanda Rutten bracht het balletje aan het rollen. Ze wilde met haar gezin graag naar Ameland, maar hoe kwam ze op het strand met haar aan een aangepaste rolstoel gekluisterde zoon Daan van 10 jaar? Ze zocht contact met Piet Faber, de projectleider van het project ‘Ameland voor iedereen’ en Faber benaderde fabrikanten van strandrolstoelen die met enkele voorbeelden kwamen aandraven.

Na een week plezier van de Scout Crawler, die met gemak door het rulle zand rolt, doet het gezin Rutten – de Vink vandaag mee aan de demonstratie van het materiaal. Tot groot plezier van Daan en Bart (9) en Patricia (12).

Klaaske Kamp, moeder van Bart, zegt: “We gaan nooit naar het strand. Het is niet te ploegen!” Vandaag zit Bart te genieten als het zijn beurt is om de Scout Crawler te proberen. Kamp is heel blij dat ze naar Ameland gekomen is met haar gezin. “Kom met je kind naar het strand, want het is zo goed voor ze,” breekt ze een lans voor gehandicapte kinderen.

Catharina de Boer van Jacob en Coby de Boer uit Hollum schatert het uit wanneer ze in een ander type strandrolstoel naar het zeetje wordt gereden. Ze houdt van het strand en gaat het liefst het water in en met de Jutter kan dat ook. Dit type rolstoel met dikke banden kost ongeveer 1500 euro.

Patricia Duipmans van Henk en Harmke Duipmans probeert net als Catharina de Jutter uit. Vader Henk is enthousiast. Hij komt vaak op Ameland, de zus van Harmke woont er, en deze rolstoel is een uitkomst.

Bij de demonstratie is Peter van Brakel van Off the Road Wheelsystems aanwezig namens alle strandrolstoelvarianten, net als directeur VVV Ameland, medewerkers van de thuiszorg, mensen in een rolstoel en hun familie en enkele ondernemers.

Piet Faber zet zich in voor een vervolg op deze demonstratie en wil dat samen met de eilanders en eilander ondernemers doen.

“Zet een spaarvarken op de balie en in je vakantiehuisje, zodat je kunt sparen voor voorzieningen als deze,” doet hij al een heel concrete en makkelijk uit te voeren suggestie.

“Ameland is een sociaal eiland,” onderstreept de projectleider van Ameland voor Iedereen nog eens. Deze dag krijgt ongetwijfeld een staartje, een strandrolstoelstaartje.

>>> bekijk hier het filmpje van de Scout Crawler op Ameland

>>> lees hier Ameland voor Iedereen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *