Verder vergaderen over vermeende intimidatie

BALLUM – Gisteravond is tijdens het presidium overleg tussen college en fractievoorzitters van de raad van Ameland onder meer gesproken over de berichten in de media dat er raadsleden onder druk zouden gezet vanwege de kwestie Kontour/ Westers en wellness op de plek van Aqua Plaza.

Het oude subtropische zwembad staat op de nominatie om te worden gesloopt en om er hotelaccommodatie en een wellnessvoorziening te bouwen. Dat is het plan van hotelbaas Westers en vastgoedondernemer Kontour.

De gemeenteraad van Ameland stemde echter in de laatste raadsvergadering niet voor de bestemmingplanwijziging die dat mogelijk moet maken. Westers en Kontour Vastgoed hebben geïnvesteerd in de plannen en die plannen meermalen aangepast om ze door de raadsvergaderingen te loodsen. Dat is nog steeds niet gelukt.

Vorige week kwam het bericht naar buiten dat twee raadsleden geïntimideerd zouden zijn, omdat ze tegen de bestemmingsplanwijziging hebben gestemd. Kontour ontkent ten stelligste en laat dit middels een ingezonden brief weten.

Dinsdagochtend spreekt het college van burgemeester en wethouders verder over de kwestie. Piet IJnsen fungeert hier als loco-burgemeester omdat Albert de Hoop op vakantie is.

Tegen de Leeuwarder Courant zegt IJnsen inmiddels "een beeld" te hebben van wat er precies gebeurd is. Na de vergadering van dinsdagochtend komt hij met een verklaring.

Dossier Aqua Plaza

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *