Vangnetstichting van De Friesland

LEEUWARDEN – De Friesland Zorgverzekeraar heeft vandaag de stichting Continuïteit Zorgverlening Friesland opgericht. Met deze zogenaamde vangnetstichting wordt er voor gezorgd dat de ouderenzorg van Pasana Zorggroep wordt gecontinueerd. De oprichting is een reactie op het voornemen van de Pasana Zorggroep om faillissement aan te vragen. Actuele financiële problemen bij ziekenhuis De Sionsberg vormen hiervoor de aanleiding. Omdat er via het vastgoed een directe relatie bestaat tussen het ziekenhuis en de zorginstellingen hebben de problemen van De Sionsberg ook directe gevolgen voor de ouderenzorg.

Met deze actie neemt De Friesland meteen zijn verantwoordelijkheid voor het recht op zorg.

Voorzitter Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar, Diana Monissen: “Het nieuws over De Sionsberg en de Pasana Zorggroep leidt tot veel ongerustheid onder bewoners en patiënten. Vanuit onze verantwoordelijkheid doen wij er alles aan om er voor te zorgen dat de zorg in de ouderenzorg gewoon door kan gaan totdat er een nieuwe aanbieder is die de zorg van de Pasana Zorggroep wil overnemen, vandaar de oprichting van een vangnetstichting. Ook voor ziekenhuis De Sionsberg is er sprake van een continuïteitsplan, waarmee geregeld is dat er bij andere ziekenhuizen voldoende capaciteit is om aan de zorgvraag te kunnen voldoen. Huisartsen en ambulancediensten zijn hierover ook geïnformeerd. Waarmee acute zorg te allen tijde is gegarandeerd. Bestaande afspraken in de polikliniek kunnen wat ons betreft tot 1 januari blijven doorlopen. Verder gaan wij graag om de tafel met initiatiefnemers voor een vervolg van De Sionsberg dat beantwoordt aan de zorgbehoefte in die regio.”

Mensen die vragen hebben over hun behandeling in De Sionsberg kunnen bij De Friesland terecht voor zorgbemiddeling.

Bron: De Friesland

⇒ Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *