Vanavond en vannacht westerstorm

WAGENINGEN – MeteoGroup verwacht vanavond en vannacht aan zee een zuidwester- tot westerstorm, windkracht 9, met zware tot zeer zware windstoten van 100 tot 110 kilometer per uur. Boven land gaat het krachtig tot hard waaien met zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. 

Het windveld bevindt zich aan de zuidkant van een actieve depressie, trekkend van de Britse Eilanden naar Denemarken. In de tweede helft van de middag trekt een aan het lagedrukgebied gekoppeld warmtefront van west naar oost over ons land. Halverwege vanavond volgt een actief koufront en komende nacht trekt een occclusiefront over ons land. De frontpassages gaan gepaard met forse regen en veel wind. De westenwind neemt pas tegen de ochtend vanuit het zuidwesten af. 

Bron: MeteoGroup

Gemeente Ameland waarschuwt automobilisten hun auto niet op de pier te laten staan. Het wordt weer heel hoog water. 

⇒ lees hier over Storm en hoge golven op de Noordzee

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *