Opnieuw een najaarsstorm op komst

WAGENINGEN – In de nacht naar woensdag gaat het aan zee tijdelijk stormen. Daarbij worden in de kustprovincies (zeer) zware windstoten verwacht van 100 kilometer per uur. Ook landinwaarts gaat het fors waaien met een windkracht 5 tot 6. Verder verloopt de nacht kletsnat. 

Gevoelig kouder

De vele wind en ook regen van de komende dagen zijn onderdeel van een weersverandering. Tegen het einde van de week komen we in iets rustiger vaarwater terecht, maar het is dan wel een stuk kouder. Zaterdag en zondag blijft het kwik overdag steken op slechts een graad of 6. 

Kletsnat

Vanaf dinsdag tot en met donderdag kan er lokaal 50 millimeter regen vallen. Dat zijn 5 volle emmers water per vierkante meter. De meest intensieve regengebieden trekken de komende tijd wel steeds ’s nachts over. Ook de meest windrijke perioden zijn vooral in de nacht. 

Bron: MeteoGroup

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *