Vaccinatie Ameland van start

HOLLUM – De vaccinatie tegen het coronavirus is vanmorgen om 08:00 uur gestart in sporthal De Slinger in Hollum. Adriaan Ruygh is de eerste die, samen met zijn vrouw, naar binnenstapt. Als 75-plusser mag hij vandaag zijn eerste prik halen. De sportzaal is omgebouwd tot een vaccinatieruimte, met een afdeling waar de spuiten worden klaargemaakt, met compartimenten waar gevaccineerd wordt, een wachtruimte met stoelen op anderhalve meter afstand en ontvangst bij binnenkomst.

Ruygh wordt naar het midden van de zaal geleid, naar compartiment 3. Voordat hij naar binnenstapt vraagt hij of Anouska daar zit. Anouska Visser is zijn kleindochter en hij wil graag door haar geprikt worden. Dit speciale verzoek wordt ingewilligd en Ruygh kan zich vervoegen bij compartiment 1. Daar zit Anouska Visser klaar voor haar eerste klus. "Mot ik jou prikke?" is haar eerste reactie, gevolgd door een gilletje van plezier. Visser pakt vakkundig de injectiespuit, de arm van haar grootvader en zet dan trefzeker de naald in zijn rechterbovenarm. Pleistertje erop, klopje op de schouder en opa Ruygh heeft zijn eerste vaccinatie te pakken en zij haar prik gezet.

Drie kwartier eerder kwam de koelbox met het vaccin aan op de pier bij Nes. Aanvankelijk zou een helikopter de kwetsbare en kostbare lading vervoeren, maar door de laaghangende bewolking kon de heli vanmorgen niet vliegen. Robbenboot De Zeehond maakte de oversteek en voer de bijzondere lading over naar het eiland. Van daar ging de koelbox, beveiligd en wel, in een auto van speciaal medisch vervoer naar de sporthal.

Vandaag worden 75-plussers en medewerkers in de zorg gevaccineerd in de sporthal en de bewoners van De Stelp krijgen hun vaccinatie in de grote zaal van het zorgcentrum zelf.

bekijk hier het filmpje van de eerste prik op Ameland

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *