Ingezonden – Gelijkheidsbeginsel en onderscheid

HOLLUM – Louise van Felius schrijft over haar verontwaardiging aan de 60+ers en ouderen tot 75 jaar van de gemeente Ameland en ook van Terschelling. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Gelijkheidsbeginsel en onderscheid

Aan de 60+ers en ouderen tot 75 jaar van de gemeente Ameland en ook van Terschelling,

Met stijgende verontwaardiging las ik onderstaand bericht over de vaccinatie leeftijdkeuze van de GGD Fryslân. Op Ameland worden nu de 75 plussers gevaccineerd en de groep van 60+ tot 75 nog even niet. Alhoewel, als je ernstig overgewicht hebt of mentaal niet in orde kun je voorrang krijgen. Ook als je nog geen 65 bent, dan krijg je Astra Zeneca, dat terzijde.

Op zich niets mis mee, Ordnung muss sein, gelijke monniken, gelijke kappen, allemaal te begrijpen maar dat er een uitzondering wordt gemaakt in dit gelijkheidsbeginsel voor de kleinere waddeneilanden Vlieland en Schiermonnikoog schiet mij in het verkeerde keelgat.

Weet niet of dit met de volksvertegenwoordigers van de grotere waddeneilanden Ameland en Terschelling besproken is, of dat zij hierin overruled zijn door de GGD of welke instantie dan ook, het blijft vreemd, bizar zelfs en lijkt op discriminatie op woonplaats. Dit heet toch 'Meten met twee maten'. Zou het erg op prijs stellen als men zich mijn verwijt aantrok en deze blunder op heel korte termijn rechtzet, voor mij en voor alle 65+ers tot 75 jarigen, wonend op Ameland en Terschelling, die men nu in de vaccinatiekou laat staan.

Op woensdag 17 februari zijn Vlieland en Schiermonnikoog aan de beurt. Vanwege het beperktere aantal inwoners zijn daar alle 60plussers en zorgmedewerkers die dat willen aan de beurt. Op donderdag 18 en vrijdag 19 februari volgt Terschelling. Daar gaat het net als op Ameland weer om de 75plussers en de zorgmedewerkers. De werkwijze is verder op alle eilanden gelijk.

Louise van Felius

Ballum

⇒ lees ook: Vaccineren Friese Wadden start dinsdag op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *