Vaatstra toch Machiavelliprijs

AMSTERDAM – Bauke Vaatstra krijgt op 12 februari de Machiavelliprijs uitgereikt ondanks de kritiek van enkelen op de verkiezing.

De Volkskrant schreef bericht dat een aantal mensen heeft geklaagd over de prijswinnaar, omdat hij in 1999 een hetze tegen asielzoekers zou hebben aangewakkerd. Velen, uit de buurt van AZC Kollum en uit wijdere omstreken, waren overtuigd dat een asielzoeker Marianne Vaatstra had vermoord.

Voormalig directeur Guido Klabbers van Vluchtelingenwerk Leeuwarden klaagt nu dat hij in 1999 telefonisch door Vaatstra werd bedreigd. Klabbers had in de Leeuwarder Courant kritiek geuit op de protesten tegen het asielzoekerscentrum in Kollum.

Klabbers vrouw herkende de stem van Vaatstra door de telefoon. Destijds deed hij geen aangifte. Nu wil hij dat alsnog doen om te voorkomen dat Vaatstra de Machiavelliprijs krijgt.

Bauke Vaatstra ontkent in de Volkskrant dat hij Klabbers heeft bedreigd: "Ik heb nog nooit van die mensen gehoord."

>>> lees hier over de Machiavelliprijs 2012 – Bauke Vaatstra

Adverteren

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *