Ut Skoalhuus – Uitslag ballonnenwedstrijd

HOLLUM – De ballonnenwedstrijd ter ere van de opening van Ut Skoalhuus aan de Driesprong was een groot succes. Meer dan honderd ballonnen verdwenen die twaalfde maart op de wind richting zuidoosten. Een enkele bleef in de top van de iepen aan de Burenlaan hangen.

Tot 31 maart konden de kaartjes van gestrande ballonnen worden teruggestuurd. Vijftien kaartjes vonden via de post de weg naar Hollum terug. In Ut Skoalhuus hangen de kaartjes met alle informatie. De vierjarige winnares heet Marijke Hoekstra. Zij wint een jaar lang gratis friet, iedere week een portie. Haar ballon is diep in Duitsland gevonden, tegen de Tsjechische grens aan. Hij heeft een vlucht van 746,7 km gemaakt. De overige ballonnen zijn in Overijssel en Drenthe geland en nog één in Duitsland.

De kortste afstand werd afgelegd door de ballon van Kayleigh Kingma. Haar ballon werd gevonden door haar buurjongetje Jort Visser. Helemaal aan de andere kant van de straat, de Burenlaan.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *