Siepels en zonden

Ze zijn al jaren bevriend en werken regelmatig samen, maar sinds de paasdagen is er een hecht samenwerkingsverband tussen Heleen van Meurs en Sip Boelens van De Gewoonste Zaak en Marie Woldhuis en Henk Hudepool van Siepels. Het resultaat hiervan is een nieuw concept “De 7 Zonden” waar Heleen en Marie samen de scepter zwaaien. Heleen als gastvrouw en Marie als chefkok.
De 7 Zonden is het restaurant aan de Rixt van Doniastraat in Nes dat voorheen De Gewoonste zaak heette. De Gewoonste zaak is overgestapt op ijdelheid, jaloezie, wraakzucht en vraatzucht. Maar dan met mate en genietend van het leven en dat alles in zeventallen. Zeven voorgerechten, zeven hoofdgerechten en zeven kindermenu’s staan op de kaart. Om de zeven weken zal de kaart worden gewijzigd of zelfs compleet worden vernieuwd. Het restaurant heeft een nieuwe koers ingezet. Het interieur heeft een facelift ondergaan en het terras is vernieuwd. Heleen en Marie willen vele gasten van De 7 Zonden laten genieten. Voor zondige en niet-zondige niet-rokers is er een aparte ruimte.
Parmezaanse kaas
Siepels, de delicatessenzaak aan de Torenstraat is Nes, waar Henk achter de toonbank staat, heeft in De 7 Zonden een partner gevonden.
Marie doet aan catering en geeft kookworkshops en zij vult regelmatig een kookrubriek in De Nieuwe Amelander: Koken met Marie. Siepels is een winkel met een mediterrane uitstraling. Het assortiment bestaat uit oliën, dressings, pasta’s, zelfgemaakte pesto’s, verse koffie, thee, kaas en vleeswaren, wijnen uit verschillende landen en lekkere vers belegde broodjes. Het assortiment kazen is uitgebreid. Niet alleen Italiaanse kazen, maar ook Hollandse  en Franse kazen zijn in de winkel te koop. Bovendien start Siepels in mei met het verkopen van vers gebrande noten.
lunch op het wad
Het hart van de kok ligt in de mediterrane keuken. Dat zijn pure gerechten met lekkere kruiden. Kruiden die door Sip van De 7 Zonden in zijn eigen kruidentuin worden geteeld.
Siepels beschikt over een keuken van waaruit Marie haar kook workshops geeft. Door de samenwerking met De 7 Zonden kan zij deze workshops nu ook voor grotere groepen organiseren. De mogelijkheden zijn schier onbeperkt. Het kookfeest kan met zonneschijn buiten en met regen als pijpenstelen binnen worden georganiseerd.
Siepels kookt ook op locatie. Of het nu op een zandbank op het wad of in de achtertuin van een feestvarken is, Marie en Henk brengen gereedschap en ingrediënten mee en maken voor of met de gasten een heerlijk buffet of barbecue. En wat te denken van een ontbijt- of lunchmand. Een champagneontbijt via Siepels is een feestelijk begin van de dag. Misschien wordt men daar wat hebberig van, wat sloom en lui wellicht. Het is de vraag aan welke van de zeven zonden men zich na een champagneontbijt zal gaan bezondigen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *