Samenwerking Thuiszorg en De Stelp

HOLLUM – Op 12 april jl. werd de Projectnota Integratie thuiszorg Het Friese Land en zorgcentrum De Stelp gepresenteerd. Met medewerking van het lachwekkende theaterduo Janet en Chantal kreeg de eerste samenwerking vorm. De samenwerking wordt gezien als een noodzakelijke voorwaarde voor wat zorgvernieuwing wordt genoemd. “De beide grote zorgaanbieders op het eiland hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk de zorg op het eiland te verbeteren en dit op een efficiënte manier aan te bieden”, zegt de Projectnota.

Zorgwinkel

Het Zorgcentrum De Stelp heeft 30 verzorghuisplaatsen en 15 verpleeghuisbedden. De thuiszorg heeft ongeveer 70 cliënten aan wie zorg in de thuissituatie wordt aangeboden. Naast een organisatorische samenwerking heeft het project nog een aantal pijlen op de boog. Een uitleen- en zorgwinkel is daar een van. De inzet van en samenwerking met vrijwilligers is een tweede onderwerp. Een loket waar men terecht kan voor vragen is het derde speerpunt.

Vakantieopname

De samenwerkende organisaties willen inzichtelijk maken wat hun producten en diensten zijn en als laatste gaan de samenwerkende organisaties zich buigen over vakantieopname: badgasten vieren vakantie op Ameland en nemen hun zorg behoevende familielid mee. Thuiszorg en De Stelp biedt in dat geval uitkomst.

Muur van samenwerking

Tijdens de middag die de samenwerking moet inluiden krijgen alle aanwezige medewerkers van beide organisaties een steen waarop ze hun naam en een begrip met samenwerkingsrelevantie noteren. Van deze stenen wordt samen met Janet en Chantal een muur gebouwd. Wethouder Tineke Hemminga plaatst de laatste steen. De muur van losse stenen is een stevige fundering onder de samenwerking tussen De Stelp en de Thuiszorg geworden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *