Ut Skoalhuus

Op zaterdag 12 maart jl. opende Ut Skoalhuus op de Driesprong in Hollum met een waar feest. Een ballonnenwedstrijd en springkussen voor de kinderen en een hapje en een drankje voor de grote mensen.
Nog drie jaar en dan wordt het eeuwfeest van Ut Skoalhuus gevierd. In 2008 is het honderd jaar geleden dat het schoolhuis werden gebouwd. Ut Skoalhuus maak zich nu al op voor de festiviteiten van straks.
Any time is AnyTyme
Anytyme is snacktime, dat is het motto van Ut Skoalhuus. En nee, Anytyme is niet verkeerd geschreven. Anytyme is de naam van een overkoepelende snackbarformule. Toen de organisatie naar een naam voor de formule zocht, kwamen ze uit op Any time. Maar die naam was al verzegd. Toen bedacht de brancheorganisatie dat het AnyTyme moest worden. Met een hoofdletter T en een y in plaats van een i. AnyTyme.
schoolbanken
De snackbar biedt nu meer dan alleen een afhaal patatje. In Ut Skoalhuus kun je binnenzitten. Lang niet altijd is het droog en mooi weer. Lang niet altijd wil je op het terras zitten. Voor al die momenten dat buiten zitten geen optie is, heeft Ut Skoalhuus de schoolbanken weer in huis gehaald.
Die schoolbanken zijn ook bijzonder geschikt voor kinderpartijtjes en verjaardagen. Ut Skoalhuus is trots op de nieuwe toiletvoorzieningen met baby verzorghoek. Een aanwinst voor de zaak, meent eigenaar Frank de Jong. Het blijft een afhaal buffet, dat wel. Voor een uitgebreide lunch of etentje is De Griffel letterlijk naast de deur. Ut Skoalhuus richt zich op snel, gemakkelijk en lekker voor een aantrekkelijke prijs.
vertrouwd
Ut Skoalhuus is, vijf maanden na de opening, een vertrouwde zaak op het eiland geworden. Het wordt regelmatig herinnerd aan de openingsfestiviteiten. Nog steeds komen er kaartjes terug van de ballonnenwedstrijd. De winnende ballon is allang bekend. Meer dan honderd ballonnen verdwenen die twaalfde maart op de wind richting zuidoosten. Tot 31 maart konden de kaartjes worden teruggestuurd. De vierjarige Marijke Hoekstra was de winnares. Zij wint een jaar lang gratis friet, iedere week een portie. Haar ballon is diep in Duitsland gevonden, tegen de Tsjechische grens aan. Hij heeft een vlucht van 746,7 km gemaakt. De overige ballonnen zijn in Overijssel en Drenthe geland en nog één in Duitsland.
Hardenberg
Onlangs kreeg Ut Skoalhuus nog een briefje van een vogelteller uit Hardenberg. In het natuurgebied De Lange Kampen vond hij de resten van en ballon met kaartje. Het kaartje was wat verregend. De naam was onduidelijk geworden. De vogelaar kon er met enige moeite Gusta Metz van maken, schreef hij aan Ut Skoalhuus. Vogelman Wiebe Tolman schrijft ook nog dat hij hoopt dat Gusta een prijs heeft gewonnen, ook al is de afstand tussen Hardenberg en Ameland niet zo groot. Gusta Metz wint geen prijs, die race was al gelopen. Ze verdient wel een eervolle vermelding voor de leukste reactie op haar teruggevonden ballonkaartje.
content
Frank de Jong is blij met de nieuwe snackbar. De metamorfose mist zijn uitwerking niet. Klanten uit het dorp, trouwe gasten en nieuwe snackers brengen Frank complimentjes. Frank en zijn personeel genieten van de werkruimte, de nieuwe materialen die gemakkelijk en goed zijn schoon te houden, de moderne apparatuur, het nieuwe terras met de stijlvolle bestrating. Franks enthousiasme kent bijkans geen grenzen. Waarom hebben we dit niet eerder gedaan, kan hij slechts verzuchten. Hij geniet ervan en hij constateert dat de verbouwing in goede aarde valt. Hij krijgt zelfs goedkeurende opmerkingen over het fraaie voegwerk aan de voorgevel van Ut Skoalhuus.
Actiemuntjes
Vaste klanten kunnen bij Ut Skoalhuus met actiemuntjes sparen voor gratis artikelen. Een pet, een strandtas, van die dingen. Binnenkort maakt Frank een complete lijst met alle artikelen waarvoor gespaard kan worden. Dit overzicht komt in Ut Skoalhuus te hangen, in de buurt van de ijsmachine, de milkshaker, de slush puppies, de petflessen, de saladeshakers en de broodjes voor de gezonde trek. Nieuwe namen tussen vertrouwde broodjes gezond. Ut Skoalhuus serveert een wereldburger die Dubble Daddy o Burger wordt genoemd. Twee burgers met, je kunt het niet zo gek bedenken bedenken of het zit er op: cheddar cheese, uienringen, ijsbergsla, sour cream en barbecuesaus.
Tophit van deze zomer is de AnyTyme IJs & Fruit, een beker vol met ijs en fruit met een lepel en een rietje.
Eens in de twee maanden komt er een aanbiedingsfolder uit. Ga daar maar eens uitgebreid voor zitten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *