Update Waddenzee Recreant-app

DEN HAAG – Rijkswaterstaat heeft sinds een aantal jaar alle beschikbare informatie over getijden, golfhoogten, waterstanden, waterdiepten, boeienposities en stromingsgegevens van de Waddenzee laten bundelen in de RiverGuide Recreant-app. Afgelopen maanden is de app doorontwikkeld waardoor de kaartlagen herkenbaarder zijn en beter overeenkomen met de kaarten van de hydrografische dienst.

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor de nautische veiligheid op de Waddenzee en heeft veel informatie beschikbaar voor vaarweggebruikers om een veilige tocht van- en naar de Waddeneilanden te maken. Deze informatie blijkt echter lastig te vinden, zeker als je niet dagelijks op het Wad vaart. Het grote voordeel van de app is dat alle beschikbare informatie is gebundeld.

Hulp van de Wadvaarders

Begin dit jaar hebben enkele Wadvaarders meegedacht over de update van de RiverGuide Recreant-app. Rijkswaterstaat-projectleider Floris van Bentum: "De huidige app is doorontwikkeld, waardoor de beschikbare informatie van Rijkswaterstaat voor de watersporter nog beter toegankelijk is. Door deze betere update hopen we dat er nog meer vaarrecreanten op de Waddenzee gebruik gaan maken van deze app, en hun vaartocht over de Waddenzee voorspoediger verloopt."

Gratis beschikbaar

De vernieuwde app is vanaf nu te downloaden in de App Store en in Google Play. De app was al gratis te gebruiken.

Samenwerking

RiverGuide is een samenwerking van Rijkswaterstaat, diverse havenbedrijven en provincies. RiverGuide bundelt informatie van Rijkswaterstaat en andere vaarwegbeheerders en is bedoeld om de veiligheid en doorstroming te bevorderen.

Bron RWS

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *