RSS
Zoeken

Tweede ronde Iepen Mienskipsfûns

Geplaatst op: 25 april 2020 - Categorie: Ameland & Eilanden

LEEUWARDEN - Amelanders met een goed idee om de leefbaarheid in hun dorp en hun eiland te verbeteren, kunnen van 20 april tot en met 14 mei 2020 weer subsidie aanvragen bij het Iepen Mienskipsfûns. Met deze subsidieregeling, die dit jaar uitgebreid is met ontmoetingsplekken, helpt provincie Fryslân initiatieven uit de mienskip uit te voeren. In de eerste ronde kregen drie Amelander projecten een bijdrage uit het Iepen Mienskipsfûns. 

Fan ûnder op
Een belangrijk uitgangspunt is, dat inwoners zelf bepalen wat belangrijk is voor de leefbaarheid in hun gebied en ook de projecten opzetten. Doel is om bij te dragen aan lokale innovatie, de leefbaarheid te bevorderen en de werkgelegenheid en aantrekkingskracht te stimuleren.

Voorwaarde is dat het project bijdraagt aan het verbeteren van de leefbaarheid op het eiland. Initiatiefnemers kunnen voor het opstellen van een projectplan en hulp bij de subsidieaanvraag terecht bij Streekwurk. Kijk voor meer informatie op www.streekwurk.frl/imf .

Nog even dit
De provinciale dorpshuizenregeling wordt per 1 januari 2020 gecombineerd met het Iepen Mienskipsfûns (IMF). Daarmee komt de bestaande dorpshuizenregeling te vervallen. Deze wordt vervangen door de regeling ‘ontmoetingsplekken’. Hiervoor wordt een extra categorie tot € 75.000,- aan het IMF toegevoegd. Activiteiten waarvoor u subsidie kunt aanvragen zijn hiermee onderverdeeld in drie categorieën:

  • Kleine maatschappelijke initiatieven, waaronder nieuwe evenementen (maximaal € 10.000,- subsidie);
  • Middelgrote maatschappelijke initiatieven, niet zijnde een nieuw evenement (maximaal € 35.000,- subsidie);
  • Grote maatschappelijke initiatieven, niet zijnde een nieuw evenement (maximaal € 75.000,- subsidie).

In 2020 worden nu nog twee subsidierondes opengesteld waarin u subsidie kunt aanvragen:

  • Maandag 20 april tot en met donderdag 14 mei 17.00 uur
  • Maandag 7 september tot en met donderdag 1 oktober 17.00 uur

Het officiële aanvraagformulier is op de website van Streekwurk gepubliceerd.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?