RSS
Zoeken

Camminghaslot krijgt fors uit Streekwerk

Geplaatst op: 21 april 2020 - Categorie: Ameland & Eilanden

LEEUWARDEN - Drie Amelander projecten kunnen rekenen op een bijdrage uit het Iepen Mienskipsfûns (IMF). De provincie Fryslân geeft ruim € 238.000,- aan 15 projecten op de Friese Waddeneilanden. Met deze bijdrage wordt ruim € 740.000,- op de eilanden geïnvesteerd. Ameland Academy, Herbouw Camminghaslot en Expeditie Ameland vallen in de prijzen.

Het Gebiedsplatform Waddeneilanden, met vertegenwoordigers van de eilanden, heeft de provincie advies gegeven over de projecten die bij de eerste subsidieronde van dit jaar waren ingediend. Vanwege de coronamaatregelen gebeurde dat ditmaal in een schriftelijke ronde. “Het is prachtig dat we via het IMF veel projecten kunnen ondersteunen die bijdragen aan de leefbaarheid en de vitaliteit van de eilanden”, aldus gebiedsgedeputeerde Avine Fokkens-Kelder. Die positieve impulsen zijn juist in deze tijd nodig, benadrukt ze. De gedeputeerde is voorzitter van het gebiedsplatform.

Herbouw Camminghaslot
Stichting Camminghaslot wil het voormalige slot op Ameland en de historie daarvan beter voor het voetlicht brengen. Dat kan op verschillende manieren en de Stichting wil de haalbaarheid daarvan onderzoeken. Er wordt ook gekeken naar samenhang met de voorgenomen verbouwing van het Gemeentehuis, dat vlak naast de locatie van het voormalige slot staat. De investering is € 100.000,-- en de stichting krijgt € 27.000 subsidie.

Ameland Academy
Ameland Academy is een initiatief van de horecaondernemers op Ameland geïnspireerd door de Texel Academy. Het is een vernieuwend campusconcept dat jongeren naast een erkende MBO opleiding en betaalbare woonruimte ook een baangarantie in het vooruitzicht stelt. Eilanders en bewoners van het vasteland mogen zich aanmelden. De investering in het project is € 147.700,-- en de subsie van het IMF is € 38.000,--

Expeditie Ameland
Stichting Verhalenderwijs wil in november 2020 een vertelfestival op Ameland organiseren: Expeditie Ameland, a storytelling adventure. De Stichting wil hiermee een vervolg geven op een onderdeel van het Hidde Dirks Kat jaar, het eilandbrede project dat in het kader van LF2018 is uitgevoerd. De investering bedraagt € 6.800,-- en de stichting kan rekenen op € 2.250,-- subsidie.

Iepen Mienskipsfûns
Voor de tweede subsidieronde in 2020 kan vanaf maandag 20 april tot en met donderdag 14 mei (17.00 uur) subsidie uit het IMF worden aangevraagd. Ook dan is weer de voorwaarde dat het project bijdraagt aan het verbeteren van de leefbaarheid. Kijk voor meer informatie en inspirerende projecten op www.streekwurk.frl/imf.

Alle 15 projecten die subsidie kregen uit het Iepen Mienskipsfûns staan op de foto's hieronder.
 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?