Ingezonden: De Corona Check-app

HOLLUM – De Corona Check-app is beschikbaar en een Amsterdammer met Amelander connecties wil de Amelanders erop wijzen. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

De Corona Check-app

Vanaf vandaag is de de Corona Check-app beschikbaar voor alle Nederlanders. De app is opgezet door het Amsterdamse OLVG-ziekenhuis en kan inschatten hoe waarschijnlijk het is dat je corona hebt. Ook start op basis van de app een proef om gebruikers daadwerkelijk te testen op corona. Dat maakte het Amsterdamse ziekenhuis OLVG vandaag bekend.

Gebruikers van de Corona Check-app kunnen hun gezondheidsgegevens in de app invoeren. Op basis van de symptomen volgt dan hoe waarschijnlijk het is dat iemand corona heeft. Vanuit zeven ‘regiecentra’ verspreid over Nederland beoordelen teams bestaande uit onder andere (huis)artsen, artsen in opleiding en verpleegkundigen, de klachten en geven advies.

Als er medisch reden toe is, neemt een medewerker van het medisch team van een van de zeven centra binnen 24 uur contact op. Bij gezondheidsklachten boven bepaalde waarden, krijgen die personen een telefoontje. Zo nodig wordt mensen geadviseerd contact op te nemen met de huisarts of – als hierover afspraken zijn gemaakt in de regio – kan verwezen worden naar het ziekenhuis.

Een bij Ameland betrokken Amsterdammer

ga hier naar de Corona Check-app

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *