Twee erbij op Ameland

BALLUM – Afgelopen week zijn er twee positieve test bij gekomen op Ameland. In het hele land lopen de cijfers weer op. Nog steeds blijft het advies om de basisregels in acht te nemen: handen wassen, afstand houden, frisse lucht en testen bij klachten

Voor een ieder geldt dat bij bezoek aan een culturele, sociale of sportieve activiteit of evenement een coronatoegangsbewijs getoond dient te worden. Als u geen vaccinatiebewijs of herstelbewijs heeft, dan kunt u zich laten testen op Ameland. De testlocatie op Ameland is de Ballumerweg 38, Nes, in de oude ambulance stalling.

Via www.testenvoortoegang.org kunt u een afspraak maken. U krijgt dan na een kwartier de uitslag. Plan de test tijdig online in en zorg ervoor dat de geplande testtijd in ieder geval twee uren voor de geplande activiteit ligt. Voor de veiligheid en gezondheid van ons allen is het belangrijk om aan de richtlijnen van de Rijksoverheid te voldoen, houdt Ballum ons voor. Gemeente Ameland roept inwoners en gasten op hun coronatoegangsbewijs aan ondernemers te laten zien als zij bijvoorbeeld een restaurant bezoeken.

Gemeente Ameland: "Geef elkaar de ruimte. Samen blijven we er ervoor verantwoordelijk om de verspreiding van het virus te voorkomen."

Bron Gemeente Ameland

282

Het totaal aantal positieve coronoatetst van ingezetenen van Ameland sinds eind september 2020 ligt nu op 282.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *