Dinsdag Verborgen Bunkers fietsexcursie

NES – De Amelander Musea organiseren elke week fietsexcursies langs restanten van de Atlantikwall. De fietsexcursie Verborgen Bunkers voert langs diverse bunkers op West-Ameland. De gids vertelt over de Tweede Wereldoorlog en hoe het er hier destijds aan toe ging. De start is bij het Bunkermuseum, in de duinen achter Sier aan Zee. Dinsdag 21 augustius is er weer zo'n fietsexcursie en er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

De fietstocht op zich is al prachtig en daar komen de bijzondere verhalen, anekdotes, feiten en weetjes bij, met ruimte voor uw vragen. Er worden verschillende bunkers aangedaan en in drie kunt u naar binnen. Neem, als het hard heeft geregend, uw laarzen mee, want een van die bunkers loopt na een fikse plensbui onder water. De excursie begint en eindigt bij het Bunkermuseum. Een bezoek aan dit museum is bij de fietsexcursie Verborgen Bunkers inbegerepen.

School- en jeugdgroepen

School- en jeugdgroepen (tot 18 jaar) kunnen de bunkerexcursie boeken met een eigen gids. Hiervoor kunt u contact opnemen met het Natuurcentrum (0519-542737).

Individuele deelnemers

Elke dinsdag is er fietsexcursie voor individuele deelnemers om 14:00 uur. 

Neem uw eigen fiets mee. Reserveren kunt via de website van de Amelander Musea.

Oktober

12 oktober 14:00 uur met start bij Bunkermuseum

19 oktober 14:00 uur met start bij Bunkermuseum

26 oktober 14:00 uur met start bij Bunkermuseum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *