Topsport for Life wil weer naar Ameland

EINDHOVEN – Topsport for Life wil weer met een groep ernstig zieken naar Ameland en om dat mogelijk te maken is een crowdfunding actie opgezet. De reis naar het Ameland is gepland van 2 tot en met 6 september. Doel is om het leven te vieren en om met elkaar te genieten van een weekje Waddeneiland. Voor deze en komende reizen met ernstig zieke mensen, die vanwege hun conditie erg veel begeleiding en steun nodig hebben, wordt geld ingezameld.

Topsport for Life

Topsport for Life is een vrijwilligersorganisatie die in 2010 is opgericht en die vakanties en uitjes organiseert voor zwaar zieke mensen. Topsport for Life wil het leven van mensen met een levensbedreigende ziekte verbeteren door onvergetelijke activiteiten te organiseren en door dagelijkse ondersteuning en een luisterend oor te bieden. De deelnemers waren voor ze zo ziek werden ondernemende mensen die niet zelden veel aan sport deden en de wereld over reisden. Om je met je ziekte staande te houden is op zich al topsport en daar komt de naam van de organisatie vandaan. Topsport for Life gaat met gasten op vakantie naar het buitenland, zoals Portugal, maar voor sommigen is dat een brug te ver en is de lange reis te bezwaarlijk. De binnenlandse variant gaat al enkele jaren naar Ameland.

Om alles te kunnen bekostigen heeft Topsport for Life een crowfunding opgezet. De deelnemers betalen zelf natuurlijk een bijdrage om mee te kunnen, maar de organisatie stuurt vanwege de aard van de vakantiereis heel veel vrijwilligers mee. Verpleegkundigen, artsen, psychologen, chauffeurs en lifecoaches, ze geven allemaal hun tijd en aandacht aan de mensen die lijden aan ALS, kanker of een andere ziekte. Tijdens een reis als deze is veel professionele zorg noodzakelijk en moeten er veel hulpmiddelen worden geregeld.

De vakantie op Ameland staat in het teken van het vieren van leven en het zo onbezorgd mogelijk genieten van wat misschien wel de laatste keer is. De organisatie wil graag een mooi programma aanbieden vol met avontuurlijke activiteiten.

Help met een donatie zodat Topsport for Life haar gasten nog een keer kan laten genieten van een heerlijke verzorgde week samen met lotgenoten en vrijwilligers.

lees hier over de vakantie in 2017 en bekijk het filmpje van de Wadexcusie met de dikke banden rolstoelen

bekijk hier Crowdfunding Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *