Toch weer twee erbij

BALLUM – Afgelopen dagen zijn er toch weer twee positieve coronatests geregistreerd. Als ze worden bijgeteld bij alle positieve tests die vanaf eind september 2020 zijn geteld, dan staat het aantal op 146. Van dat aantal kunnen twee personen beschouwd worden als zijnde nog in de mogelijk besmettelijke fase. Zij verblijven nog in thuisquarantaine. De andere 144 zijn, als alles goed is gegaan, alweer op de been. Over de toestand van de mensen met een positieve test worden verder geen mededelingen gedaan door artsen en GGD.

De snelteststraat van Sneltest Ameland aan het Snikkepad in Ballum is deze maand nog open. De teststraat heeft zijn nut bewezen door mensen met klachten en onzekerheden supersnel een antwoord te geven na een sneltest. De tests die via de huisartsenposten zijn afgenomen hebben ook velen duidelijkheid gegeven.

Dinsdag 16 februari 2021 startte het vaccineren op Ameland. In totaal werden 465 eilanders geprikt; 75-plussers, zorgmedewerkers en bewoners van De Stelp en aanleunwoningen. Op 23 maart ontvangen zij hun tweede prik. Wanneer de andere eilanders hun prik kunnen komen halen is nog niet bekend.

 

⇒ de sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland: voor eilanders en bezoekers aan het eiland. In maart 2021 zijn de openingstijden van maandag tm vrijdag van 15:00 – 17:00 uur.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *