Einde sneltest locatie Ameland nakend

BALLUM – Na een half jaar sneltesten op Ameland komt er een einde aan de activiteiten van de sneltest locatie in Ballum. Op 26 oktober 2020 werd de eerste corona sneltest afgenomen in het zwembadgebouw van Roosdunen. Woensdag 31 maart 2021 zullen de laatste corona sneltesten worden uitgevoerd.

Momenteel worden er oriënterende gesprekken gevoerd met lokale zorgverleners voor een passend alternatief om sneltesten als voorziening op Ameland te kunnen behouden. De sneltest kan in ongeveer een kwartier duidelijkheid geven of iemand negatief of positief test op corona. 

Voor een niet-sneltest, waarbij u wat langer moet wachten op de uitslag, kunt u terecht bij de huisartsen. 

  • Huisartsenpraktijk Jacobs 0519-554175
  • Huisartsenpraktijk De Skoal 0519-542018

Woensdag 31 maart 2021 is de laatste testdag. Tot en met die datum kunt u uw sneltest nog gewoon reserveren via www.coronatest-ameland.nl

Aansluitend krijgt het gebouw van Zwembad de Schalken een grote schoonmaak en worden de sleutels weer overgedragen aan de beheerders van Camping Roosdunen.

  • De sneltest locatie Ameland is een initiatief van Kroon Facilitair bedrijf Ameland. Marcel Kroon spreekt speciale dank uit voor Zwembad de Schalken/ Camping Roosdunen, voor het beschiklbaar stelklen van de accommodatie
  • Gemeente Ameland,voor advies en steun
  • VeloxLabs, de hoofdleverancier van de sneltests, kennisbank en de steun bij de administratieve processen
  • De verpleegkundigen. Kroon: "Zonder vakmensen is niets mogelijk."

De sneltestlocatie heeft in een behoefte voorzien, vooral toen Ameland te maken kreeg met een positief coronagolfje. Mensen kregen door de sneltestuitslag de geruststellende mededeling dat ze verder konden werken, met inachtneming van alle maatregelen. Anderen, die wel positief testten, wisten heel snel dat ze naar de huisarts moesten voor de GGD test en konden intussen al in thuisquarantaine gaan. 

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *