Tijdelijke nieuwe weg over de dijk

BALLUM – In opdracht van Wetterskip Fryslân werkt aannemerscombinatie Van den Herik – Jansma Drachten aan de dijkverbetering van de Waddenzeedijk op Ameland. Onderdeel van de dijkverbetering is het vernieuwen van drie waterdoorgangen in de dijk, de duikers. Daarnaast wordt er een vierde nieuwe duiker gerealiseerd.

Begin augustus is het werk aan de duiker Spieringsloot, ten oosten van de Burensteiger, begonnen. Deze duiker wordt geheel vernieuwd. Tegelijkertijd wordt bij de Ballumerbocht, ten westen van de kruising Smitteweg/Reeweg, een nieuwe duiker gebouwd.

Om de duikers in de dijk te bouwen, wordt er een tijdelijke bouwkuip gerealiseerd, die de functie van de dijk overneemt. Voor het maken van de bouwkuip zijn damwanden nodig. Deze 24 meterlange damwandplanken worden met behulp van een heistelling de grond ingetrild. Voor het vervoer van het materiaal is er bij de oksel van de veerdam een tijdelijke weg over de dijk gelegd; de windsurfers kunnen blijven surfen.

De heiwerkzaamheden voor de duiker Spieringsloot en de nieuwe duiker bij de Ballumerbocht vinden plaats van 10 augustus tot 1 oktober. De aannemer verwacht 21 dagen nodig te hebben voor het heien, maar houdt een slagje om de arm. De eerste van oktober is tevens de startdatum van het stormseizoen, de bouwkuip moét voor deze datum gereed zijn.

Om de overlast te beperken streeft aannemerscombinatie Van den Herik Sliedrecht – Jansma Drachten ernaar om het heien in een zo kort mogelijke periode uit te voeren. Dit kan betekenen dat er lange dagen heiwerkzaamheden verricht worden, van 7.00 uur tot 23.00 uur. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *