Testen voor toegang op Ameland

Geplaatst op: 23 september 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

BALLUM - Vanaf overmorgen veranderen de richtlijnen met betrekking tot corona. Onder andere de 1,5 meter richtlijn vervalt, het advies rondom thuiswerken wijzigt en mondkapjes hoeven niet meer gedragen te worden in openbare ruimtes. Daarnaast heeft u een coronatoegangsbewijs nodig als u een culturele, sociale of sportieve activiteit of evenement bezoekt. Als u geen vaccinatiebewijs of herstelbewijs heeft, dan kunt u zich laten testen op Ameland. De testlocatie op Ameland is de Ballumerweg 38, Nes, de oude ambulance stalling.

Via www.testenvoortoegang.org kunt u een afspraak maken. U krijgt dan na een kwartier de uitslag. Plan de test tijdig online in en zorg ervoor dat de geplande testtijd in ieder geval twee uren voor de geplande activiteit ligt. Voor de veiligheid en gezondheid van ons allen is het belangrijk om aan de richtlijnen van de Rijksoverheid te voldoen, houdt Ballum ons voor. Gemeente Ameland roept inwoners en gasten op hun coronatoegangsbewijs aan ondernemers te laten zien als zij bijvoorbeeld een restaurant bezoeken.

Gemeente Ameland: "Geef elkaar de ruimte. Samen blijven we er ervoor verantwoordelijk om de verspreiding van het virus te voorkomen."
Bron Gemeente Ameland

279
Afgelopen week is er één Amelander positief op corona getest. Het totaal aantal sinds eind september 2020 ligt daarmee op 279.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?