Tegel van het eiland - 'Ziltig zand van Ameland' 

Geplaatst op: 09 juni 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

De tegel van Ameland

NES - Ameland heeft nu een eigen tegeltje. Het Nederlandse 'StoryTiles' ontwierp een serie steden en eiland tegels van de mooiste steden en eilanden in ons land. En daar hoort Ameland natuurlijk tussen. De steden en eiland tegels vatten in een klein verhalend kunstwerkje op handgebakken keramiek het karakter en de sfeer van de stad of het eiland samen.

De Afslag
De tegel heet 'Ziltig zand van Ameland' en is met de hand gebakken in twee maten (10x10 en 13x13 cm). De eilandtegel is verkrijgbaar vanaf € 27,50 euro bij De Afslag op de Reeweg 34 in Nes of op StoryTiles.nl 

Over StoryTiles
StoryTiles is met haar atelier gevestigd aan het IJ in Amsterdam. Sinds 2007 ontwerpt oprichter Marga van Oers keramieken tegels met elk een eigen miniatuur verhaal. De tegels zijn handgemaakt en gebakken in eigen land. In beginsel startte Van Oers met oud-Hollandse tafereeltjes met een twist gebaseerd op 't Delfts blauw van vroeger. Inmiddels lanceert zij elk half jaar een nieuwe serie tegeltjes, in binnen- en buitenland, in verschillende stijlen en in samenwerking met andere ontwerpers en musea. 

- bedrijfsbericht -

Relevante dossiers: Ondernemend Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?