Te koop: Fabrieksweg 18

HOLLUM – Fabrieksweg 18 te 9161 CG Hollum Ameland Vraagprijs € 495.000,- K.K. excl. BTW

Dit unieke pand is ooit gebouwd als zuivelfabriek maar wordt reeds jaren gebruikt door een bloeiend bedrijf bestaande uit een smederij, garage, doe-het-zelf winkel en verkooppunt voor brandstoffen.

Het geheel is gesitueerd op een goed bereikbare locatie aan de rand van Hollum op een perceel van ca. 3.273m² eigen grond. Oorspronkelijk dateert het pand van 1926 maar in het begin van de jaren ’80 is het pand uitgebreid en gerenoveerd.

De winkelruimte op de begane grond bestaat naast de verkoopruimte met showroom uit kantoor, kantine en magazijnruimte. De winkelruimte heeft een betonvloer en wordt verwarmd met behulp van vloerverwarming.

De eerste verdieping is ingericht met kantoorruimtes, archiefruimte en magazijn, deze etage is te bereiken met een vaste trap, er is ook een bouwlift aanwezig. De maatvoering is als volgt: voor de showroom ca. 76 m², de winkelruimte omvat ca. 440m² en de kantoorruimte is ca. 20 m².

De daar achter gelegen garage en smederij is ingericht met verschillende werkplaatsen met autobruggen, verder is er nog bergruimte aanwezig, deze ruimte wordt verwarmd met heteluchtverwarming, de vloeren zijn van beton, er is een elektrische roldeur en een handbediende roldeur die beiden in 2012 zijn geplaatst, daarnaast is er nog een handbediende roldeur die in 1990 is geplaatst. De maatvoering is als volgt voor de garage/smederij totaal ca. 270 m² en de bergruimte is groot ca. 28 m².

Het schilderwerk aan de voorzijde is in 2012 uitgevoerd, deels is het pand voorzien van isolatieglas, de HR Remeha C.V. combiketel is ca. 4 jaar oud en in de zomer van 2014 zijn er 56 stuks zonnepanelen op het dak geplaatst.

Het buitenterrein is voorzien van verharding, aan de voorzijde zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig en  in 2009 is het achterterrein met haak stenen verhard.

De vrijstaande loods (afmeting ca. 12 x 20 meter) is gebouwd in 1995, opgetrokken van stalen damwand, aan de voorzijde voorzien van een elektrische roldeur en de vloer is een vloeistofdichte betonvloer.

Hollum is een heerlijke plaats om te wonen en te werken! Voorzieningen als scholen, winkels, restaurants, sportaccommodaties en een golfbaan liggen allen op korte afstand. Hollum ligt op het westelijke deel van Ameland, omringd door prachtige natuurgebieden en veel strand. Met z'n smalle straatjes en de vele monumentale commandeurswoningen behoort Hollum tot de mooiste dorpen van de Waddeneilanden. Bekend is Hollum om z'n imposante vuurtoren en lancering van de paardenreddingboot.

Hoewel de voorkeur uitgaat naar een overnamekandidaat voor de huidige bedrijfsvoering staat onze opdrachtgever uiteraard ook open voor andere opties en mogelijkheden.

Maak daarom een afspraak met De Flexibele Makelaar om de mogelijkheden te bespreken, bel 0512-369122.

– ingezonden mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *