Dijkversterking Ameland

NES – De aannemer voor de dijkversterking van Ameland is de combinatie Van den Herik Sliedrecht en Jansma Drachten geworden. De gunning gebeurde op basis van de prijs en kwaliteit. Dat zei Johannes Veenstra van Wetterskip Fryslân gisteravond in Hotel Hofker tijdens de informatieavond van terreinbeheerders van Ameland.

Er komt in april of mei nog een informatieavond voor belangstellenden waar de werkzaamheden aan de dijk worden aangelegd.

Het project kent een voorbereidingstijd van zes jaar.

Wetterskip Fryslân pakt tot en met 2017 de Waddenzeedijk op Ameland aan. Over een lengte van 16,6 km wordt de bekleding versterkt en de dijk met gemiddeld 35 cm verhoogd.

Het project maakt deel uit van het Hoogwaterbeschermingsprogramma-2 (HWBP-2), een samenwerkingsverband tussen het Rijk en de waterbeheerders om afgekeurde waterkeringen op een sobere, doelmatige en robuuste wijze te versterken. Met het versterken van deze waterkeringen blijft ons land ook de komende 50 jaar beschermd tegen overstromingen.

Volgens planning wordt in april gestart met de werkzaamheden, die in juli 2018 zullen zijn afgerond.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *