Symposium Muziek & Dementie 23 juni 2017

LEEUWARDEN – Op vrijdagmiddag 23 juni organiseert Stichting CityProms EMBRACE in Stadsschouwburg De Harmonie het internationale symposium Muziek & Dementie. Sprekers zijn Martin van Rijn, demissionair staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en dr. Nigel Marshall, senior lecturer aan de universiteit van Sussex.

Muziek is één van de laatste dingen dat ons het brein verlaat. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel bij deze herinneringen naar boven halen. Tijdens het symposium Muziek & Dementie staat het belang van muziek op het welbevinden van mensen met dementie centraal. Daarnaast wordt gesproken over het actief inzetten van muziek door zorgmedewerkers en mantelzorgers in hun dagelijkse werk.

Dr. Nigel Marshall over zijn onderzoek

Dementie heeft de volle aandacht in onze maatschappij. In 2015 deed dr. Nigel Marshall onderzoek naar de invloed van live muziekconcerten op zowel mensen met dementie als hun familieleden en het verzorgend personeel. Tijdens het symposium vertelt hij over de resultaten van zijn onderzoek.

Martin van Rijn over Deltaplan Dementie

Demissionair staatssecretaris Martin van Rijn geeft een lezing over het Deltaplan Dementie. Dit plan heeft als doel de zorg voor mensen met dementie beter, slimmer en efficiënter in te zetten door technologische en maatschappelijke innovatie en door verbreding en opschaling van het wetenschappelijk onderzoek.

Over Stichting CityProms EMBRACE

Het symposium Muziek & Dementie is een initiatief van Stichting CityProms EMBRACE. De musici van EMBRACE ontwikkelen innovatieve programma's die het welbevinden van mensen met beperkingen bevorderen. Daarnaast geven zij muziekworkshops en trainingen waarin zij medewerkers van zorginstellingen inzichten en handvatten geven om muziek in hun dagelijkse praktijk toe te passen.

  • Locatie, Datum & Aanmelding
  • Locatie:Stadsschouwburg 'De Harmonie', Ruiterskwartier 4, 8911 BP Leeuwarden
  • Datum: Vrijdag 23 juni van 13.00 – 17.00 uur
  • Aanmelden: kan via www.citypromsembrace.nl, toegang is gratis
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *