Afvalapp van Omrin op Ameland

BALLUM – Pilot met gratis afvalapp van Omrin op Ameland – Digitale afvalkalender met automatische herinnering op smartphone of tablet.

Vergeten de container op tijd aan de weg te zetten? Dat hoeft niet meer met de afvalapp van Omrin. Vanaf medio juni start de gemeente Ameland voor inwoners en gasten van Ameland een pilot met de gratis app Omrin Afval. Deze afvalkalender op de smartphone of tablet kan worden ingesteld op adres en geeft precies aan wanneer welke container wordt geleegd. Burgemeester Albert de Hoop lanceerde de afvalapp op Ameland samen met Jelmar Helmhout, hoofd communicatie van afvalinzamelpartner Omrin.

Inzameldata en automatische herinnering

Inwoners van de gemeente Ameland met een smartphone of tablet kunnen de app downloaden en zijn zo altijd op de hoogte wanneer de container bij de weg moet staan. Gebruikers kunnen een automatische herinnering ontvangen, bijvoorbeeld op de avond van te voren of op de ochtend van inzameling. In de kaart in de afvalapp worden vanaf medio juni de locaties van de ondergrondse containers weergegeven. Een functie die ook voor gasten op Ameland handig kan zijn. In de toekomst wil de gemeente Ameland via een pushbericht wijzigingen in de afvalkalender kenbaar maken.

App downloaden

De app Omrin Afval is geschikt voor Android (vanaf versie 2.3.3), iOS en Windows. Downloaden kan via de Apple Appstore, Google Playstore of de Windows Phone Store. Na de installatie van de app op smartphone of tablet, kan bij het menuonderdeel Meer – Instellingen – Adresgegevens de postcode en het huisnummer worden ingevoerd. Hierna toont de app automatisch de inzameldata die van toepassing zijn op het ingevoerde adres. Daarbij is het mogelijk om bij het menuonderdeel Meer – Instellingen – Notificaties ook een automatische herinnering in te stellen, bijvoorbeeld om 7.00 uur 's ochtends. Dit is de tijd waarop containers aan de weg moeten staan, zodat de gemeente Ameland kan zorgen voor inzameling.

Papieren afvalkalender blijft

De komst van de afvalapp betekent (nog) niet het einde van de papieren afvalkalender. De afvalkalender blijft voorlopig ook beschikbaar via www.ameland.nl. Ook voor deze afvalkalender werkt de gemeente Ameland samen met Omrin.

Bekijk hier de Ameland Apps → ook een app betreffende Ameland of de Wadden ontwikkeld? Geef hem door, dan zetten we hem erbij.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *