Subsidieregister op internet

Bol.comLEEUWARDEN – Vanaf 1 juni kan iedereen op internet zien welke subsidies de provincie Fryslân in 2012 heeft verleend. De provincie maakt hiervoor het subsidieregister openbaar.

Gegevens van particuliere aanvragers staan er niet in. Dit in verband met de Wet bescherming persoonsgegevens. Gegevens over subsidie aan bedrijven kunnen soms concurrentiegevoelige informatie bevatten. Die bedrijven worden in dat geval ook anoniem vermeld.

De provincie verstrekt alle genoemde subsidies. Maar de bron van het geld is soms het Rijk of de Europese Unie.

De bedragen in het subsidieregister zijn de verleende subsidies. De bedragen kunnen afwijken van het uiteindelijk vastgestelde bedrag. Dit komt omdat subsidies worden verleend voordat een project gestart. Dat bedrag staat in het register.  Soms maken projecten of activiteiten minder kosten of worden ze niet (volledig) uitgevoerd. Dat wordt natuurlijk verrekend. Het uitbetaalde subsidiebedrag kan dus lager zijn dan wat in het subsidieregister is opgenomen. 

Vanaf 1 juni 2013 kunt u het register vinden op www.fryslan.nl/subsidies.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *