Subsidie voor werkweken

LEEUWARDEN – Hoewel een groeiend aantal Friese scholen subsidie aanvraagt voor een werkweek, is de subsidiepot nog lang niet leeg. Het gaat om de subsidieregeling verblijf en excursie 2021 die vlak voor de zomervakantie open ging. Hoewel scholen daardoor weinig tijd hadden te reageren, werden tot nu toe toch nog achttien aanvragen ingediend. Daarmee is ongeveer een ton aan subsidie gemoeid. Op dit moment is nog ruimte vier ton beschikbaar.

Friese scholen die hun werkweek boeken bij een Friese groepsaccommodatie of een dagexcursie laten organiseren, kunnen nog tot 1 november 2021 een aanvraag voor subsidie indienen. Vóór de vakantieperiode kwamen dertien aanvragen binnen. Na de start van het nieuwe schooljaar werden vijf subsidieaanvragen ingediend. De scholen die een aanvraag indienden, maken gebruik van in totaal veertien groepsaccommodaties verspreid over Fryslân.

Omzet

Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder liet zich tijdens een werkbezoek aan zeilschool PEAN in Nes door betrokkenen bijpraten over hoe zij gebruik maken van de regeling. Op dat moment waren daar leerlingen van het Aeres uit Heerenveen voor een zeilkamp. Een afgevaardigde van de Burgemeester Harmsma School in Gorredijk liet weten de subsidie te gebruiken om de groepsstructuur te verbeteren.

Avine Fokkens-Kelder: “Het is goed om te zien dat scholen de subsidie weten te vinden. En het mes snijdt aan twee kanten, want ons doel is ook omzet te genereren voor Friese groepsaccommodaties. Ik roep scholen en groepsaccommodaties dan ook op van de regeling gebruik te maken en elkaar ook in de toekomst te blijven vinden.”

Subsidie

De Subsidieregeling verblijf en groepsexcursie 2021 is nog tot 1 november open. De activiteit waarvoor subsidie wordt aangevraagd moet wel vóór 1 juni 2022 worden uitgevoerd. Daardoor kunnen ook activiteiten in april/mei volgend jaar nog meeliften op de regeling. Ook voor al uitgevoerde activiteiten die passen binnen de regeling, kan subsidie worden aangevraagd. Als het gaat om subsidieverzoeken voor verschillende activiteiten, kan de school deze bundelen. Per vestiging kan namelijk maar één aanvraag worden ingediend voor een bedrag van maximaal € 10.000,-.

Er is in totaal een half miljoen euro beschikbaar. De regeling richt zich op alle klassen van het voortgezet onderwijs, mbo en hbo en wo in Fryslân. De subsidieregeling maakt onderdeel uit van het tweede Herstelpakket ‘Lok op 1: No en Moarn’ van de provincie.

 Meer informatie en aanvragen is via deze link te vinden.

Ameland

Gemeente Ameland kent sinds 1 januari 2021 een subsidieregeling voor toeristische jeugdgroepen, dat eigenlijk een tegemoetkoming is voor de toeristenbelasting.

⇒ lees hier meer over deze subsidieregeling

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *