Studenten maken inspirerende ontwerpen Holwerd

HOLWERD – Op donderdagavond 26 januari presenteren studenten van hogeschool Van Hall Larenstein te Leeuwarden zeventien schetsontwerpen in het kader van Holwerd aan Zee. Ze dragen zo hun steentje bij aan de plannen rond de verbetering van de leefbaarheid van Holwerd. Hoe komt uw leefomgeving eruit te zien als de plannen van de studenten door gaan? In het MFA Holwerd is iedere belangstellende welkom om te komen horen en zien wat de studenten hebben bedacht en daarover door te praten. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

De opleiding Management van de Leefomgeving van hogeschool Van Hall Larenstein leidt studenten op om creatieve oplossingen te bedenken voor de leefomgeving, samen met bewoners, ondernemers, overheden en organisaties. Dit sluit goed aan bij de organisatie en doelen van Holwerd aan Zee. De studenten zijn daarom begin november 2016 enthousiast begonnen aan hun opdracht om voor een aantal plekken in en om Holwerd inspirerende schetsontwerpen te maken, die aansluiten bij de geschiedenis van het dorp en de wensen van de opdrachtgever. Na negen weken hard werken zijn de ontwerpen klaar om te tonen aan de opdrachtgever, en iedereen die hiervoor belangstelling heeft.

Holwerd aan Zee, een doorbraak voor mens en natuur

Het dorp Holwerd verpaupert en komt zelf met een voorstel dat alle betrokkenen enthousiast maakt. Bewoners, wateringenieurs, ondernemers, kunstenaars en natuurliefhebbers zien er voordelen in en willen er mee aan de slag. Op de plek waar men vijftig jaar geleden de Waddenzee verder wilde inpolderen, is een plan ontstaan in tegenovergestelde richting, waarbij de natuurlijke dynamiek juist meer ruimte krijgt. Eén van de onderdelen is een dijkdoorbraak waardoor Holwerd weer aan zee komt te liggen. Dit schept kansen en zorgt voor een dynamisch samenspel tussen mens en natuur, water en land, oud en nieuw.

Bron: Netwerk Noordoost

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *