1282 – Golven – vloedgolf, vloedbranding en tsunami

HOLLUM – Nummer 1282 gaat over vloedgolven, vloedbranding en tsunami's. De een is om bang van de worden en de andere golf is om mee te spelen en sporten. Welke golven zijn er nog meer?

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Het samenspel van water en wind maakt golven, die kunnen opstuwen tot vele meters hoogte: het kan monstergolven doen ontstaan. Er bestaan meer golven die door de wind tot grote hoogte worden gestuwd, maar er zijn ook golven die een andere voedingsbodem hebben. Neem nu de tsunami, die ontstaat na een aardbeving op de bodem van een zee. Een tsunami kan een verwoestende werking hebben op het land dat hij tegenkomt, zodat er tsunami waarschuwingen worden afgegeven en mensen zich in veiligheid kunnen brengen. Wat voor golven bestaan er nog meer en zijn ze allemaal zo angstwekkend als de tsumani?"

⇒ lees hier nummer 1282 over Vloedgolven

⇒ lees hier nummer 1281 over Golven

⇒ lees hier nummer 1280 over Winteronweer

⇒ lees hier nummer 1279 over Onbewoonde Waddeneilanden

⇒ lees hier nummer 1278 over Zuiderduin

⇒ lees hier nummer 1277 over Richel

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *