1283 – Waddeneiland Terschelling – Beroemde en bekende eilanders

HOLLUM – Nummer 1283 gaat over beroemde en bekende eilanders. In dit geval Terschellingers. Het artikel over Amelanders komt nog.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Terschelling is bekend van de campings, Oerol, de Brandaris en de zeevaartschool. Het Waddeneiland heeft ook aan aantal bekende Nederlanders voortgebracht. Wie kent niet Sil de Strandjutter, een fictief personage die is uitgegroeid tot een echte Terschellinger. Hessel van der Kooij van De Groene Weide is een beroemde Terschellinger, net als zijn dochter Tess. In dit rijtje mag Willem Barentsz, Neerlands ontdekkingsreiziger en cartograaf, niet ontbreken. Barentsz werd in Formerum op Terschelling geboren en stierf op Nova Zembla waar hij werd begraven. Hij werd beroemd om zijn ontdekkingen en zijn kaarten en om de overwintering in het Behouden Huys."

⇒ lees hier nummer 1283 over Beroemde Terschellingers

⇒ lees hier nummer 1282 over Vloedgolven

⇒ lees hier nummer 1281 over Golven

⇒ lees hier nummer 1280 over Winteronweer

⇒ lees hier nummer 1279 over Onbewoonde Waddeneilanden

⇒ lees hier nummer 1278 over Zuiderduin

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *