Strikken voor Db Hollum en Db Buren

Bol.comBALLUM – Dorpsbelang Hollum en Dorpsbelang Buren samen met het Wantij worden bekroond met een Oranje Strik.

In het kader van de troonswisseling heeft het Nationaal Comité Inhuldiging de Oranje Strik in het leven geroepen. De Oranje Strik geldt als officiële erkenning voor feestelijke activiteiten die op/rond 30 april 2013 in Nederland worden georganiseerd. Het Nationaal Comité Inhuldiging deelt zelf Oranje Strikken uit aan landelijke initiatieven. Daarnaast mogen de gemeenten in Nederland Oranje Strikken uitdelen aan lokale activiteiten.

De Oranje Strikken zijn op Ameland toegekend aan Dorpsbelang Hollum en Dorpsbelang Buren, in samenwerking met Stichting ’t Wantij, voor de activiteiten die zij op 30 april 2013 organiseren:

  • Dorpsbelang Hollum: voor de feestelijke optocht voor versierde wagens en lopers en de fietspuzzeltocht met na afloop muziek op Koninginnedag.
  • Dorpsbelang Buren, i.s.m. Stichting ’t Wantij: voor Koninginnenacht en voor de spelletjes en de vrijmarkt op Koninginnedag.

Het toekennen van de Oranje Strik betekent dat zij het logo van het Nationaal Comité Inhuldiging, de oranje strik, mogen gebruiken bij de festiviteiten die ze organiseren op 30 april 2013, zoals bij de bekendmaking van de betreffende activiteiten via posters, programmaboekjes en websites. Ook verwijst het Nationaal Comité Inhuldiging naar de Oranje Strik-activiteiten in de woordvoering over de troonswisseling.

>>> lees hier meer over de Oranje Strik in Koning – Strik als keurmerk inhuldiging

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *