Lezing over het Rijksmuseum

Bol.comNES – Vrijdag 3 mei is er een lezing over het Rijksmuseum in Amsterdam in de Vermaning van Nes.

Op 13 april 2013 opende een volledig gerestaureerd en gerenoveerd Rijksmuseum haar deuren opnieuw voor het publiek. Koningin Beatrix opende het museum die dag feestelijk. Het Rijksmuseum is dan tien jaar gesloten geweest en onderging een omvangrijke en opvallende metamorfose.

Het motto van de verbouwing luidde: “Verder met Cuypers”. Het gebouw kreeg namelijk de oorspronkelijke structuur van Cuypers terug en werd tegelijkertijd op veel gebieden gemoderniseerd. Zo kunnen wij en volgende generaties weer genieten van ons Nederlandse culturele erfgoed.

Het gebouw en de daarin geplaatste collectie heeft een rijke historie.

Govert Kraaipoel, kunsthistoricus en Petra Wanders, architectuurhistorica, zullen u in deze lezing vertellen over de geschiedenis van het gebouw en de wijze waarop de collectie tot stand kwam. Ook de recente veranderingen in de architectuur en het tentoonstellen van de collectie worden belicht.

Organisator: Federatie Doopsgezind-Gereformeerd Ameland

Plaats: Vermaning van  Nes (Vermaningspad)

Tijd: vrijdag 3 mei om 19.30 uur

Toegang gratis; collecte bij de uitgang

Bouwmeester Cuypers ontwierp ook de Clemenskerk van Nes. Lees hier over het Cuypersgenootschap.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *