Streetdance uitvoering

HOLLUM – Een grote groep van 70 deelnemers gaf zaterdagmiddag een streetdance demonstratie. De meiden en jongens lieten zien wat ze in het afgelopen seizoen hebben geleerd. Annika Veltman stoomde de jeugd van 6 tot en met 16 jaar in tien weken klaar voor een Uitvoering met een grote U.

Een deel van de groepen doet onder coaching van Carina Metz mee met de Kunstbende. Deze dansers hebben zelf de muziek uitgezocht en de choreografie gedaan. Ze maakten ook hun eigen kostuums. Op 28 februari doen ze in de Lawei in Drachten auditie voor de provinciale voorronde van de Kunstbende.

Streetdance wordt georganiseerd door Sociaal Cultureel Werk Ameland. De streetdancers dansten afgelopen seizoen onder leiding van Veltman, die 4e jaars ALO-er in Groningen studeert. Zij geeft onder de paraplu van Sociaal Cultureel Werk Ameland ook Zumba-lessen.

>>> op YouTube Persbureau Ameland staat een filmpje van de dans van Eva waaraan iedereen kon meedoen. You Tube Persbureau Ameland is te vinden op de Links pagina onder de Y van You

>>> lees hier meer ove de Kunstbende

© Persbureau Ameland 2010,op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *