Wiebelbillenboogie op de KWS

HOLLUM – De 59 kinderen van basisschool Koningin Wilhelmina (KWS) zaten vanmorgen aan het Voorleesontbijt. Met de pyjama aan en de knuffel op schoot start de school met het voorlezen van een prentenboek en daarna het smeren van een beschuitje.

Op de KWS leest meester Berend van der Meer voor, terwijl de juffen een sketch opvoeren uit het voorgelezen boek ‘De Wiebelbillenboogie.’
In dit verhaal zorgt papa voor de kinderen zoals alleen hij dat kan, als mama even weg moet. Binnen de kortste keren wordt het een vrolijke bende. Alles kan en alles mag. Wat zou mama daarvan vinden?

Het voorleesontbijt is de start van de Nationale Voorleesdagen. De jongste kinderen worden dan voorgelezen in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en op basisscholen. Ouders en grootouders lezen voor, maar ook buurtgenoten: van de wijkagent tot de bakker om de hoek.

© Persbureau Ameland 2010,
op dit artikel rust copyright. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *