Pimp Your Pony

BALLUM – Zaterdagmiddag 6 februari is De Lange Dunen, aan de Pietje Miedeweg tussen Hollum en Ballum, het toneel van versierde paarden onder de noemer Pimp Your Pony. Meisjes en dames die normaal gesproken in het zadel zitten, waren deze keer uitgenodigd hun paard of pony eens mooi te versieren. Met vlechtjes en strikjes in de manen en vingerverf op de kont kunnen de dieren versierd en wel meedoen met een optocht. Deze keer was het oefenen, een binnenactiviteit in de tijd van slecht weer en harde ondergrond.

Melissa Veenstra heeft haar pony Dreamer opgetooid. Ze heeft manen gevlochten en de witte pony met verfhanden bewerkt. Voor een volgende keer heeft Melissa al weer heel veel ideeën. Ze weet nu hoe het werkt en wat er allemaal kan en Dreamer vindt het gepruts aan zijn lijf heerlijk.

Ingrid Kamminga van de Lange Dunen liet de paardliefhebbers zien hoe je een edele viervoeter klaar kunt maken voor een optocht. Gereden werd er niet op deze ijzige en sombere zaterdag, maar paard, pony en berijdster hadden er niet minder plezier om. De paarden genieten van de aandacht van de fröbelende dames. Ze worden er heerlijk rustig van. “Je zou het vaker moeten doen,” was de mening van een der versierende dames. De cake en chocolademelk na afloop maakte de ochtend helemaal af.

© Persbureau Ameland 2010,op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *