Strandovergang Hollum voorlopig afgesloten 

BALLUM – De hoofdstrandovergang van Hollum en het strand ter plaatse zijn voorlopig uit veiligheidsoverwegingen afgesloten. Door de storm en het hoge water zijn de betonplaten instabiel en de randen van de overgang zeer steil. Ga de strandovergang niet op of af en blijf uit de buurt van de steile randen. In de komende periode wordt op meerdere momenten wederom hoog water voorspeld, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen op de strandovergang en op het strand. De gemeente Ameland bekijkt in overleg met Rijkswaterstaat hoe de strandovergang kan worden hersteld zonder dat deze opnieuw wegspoelt bij hoog water.

Rijkswaterstaat geeft aan dat het risico op strandvallen de komende dagen groter is. Dus let goed op als u dicht langs de waterlijn loopt of rijdt en blijf uit de buurt van eventuele strandval. Ga niet het water in; vooral onder water kan de oever onverwacht steil zijn.

Bron Gemeente Ameland

tik Strandval in bij ZOEKEN om meer over strandvallen te lezen

bekijk op Ameland Vandaag de enorme strandval van bijna een jaar geleden

op YouTube lanaal Ameland Vandaag staan diverse filmjes van storm en strandval – abonneer en mis geen filmpje meer – tik Storm of Strandval in om meer over die onderwerpen te zien

→ het filmpje hieronder is de situatie van 31 januari 2022

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *