Zeehond gebeten door hond

TEXEL – Een alarmerend telefoontje zaterdag zorgde ervoor dat dierverzorger Hilde Smit van Ecomare op Texel meteen op weg ging. Er lag een zeehond ‘met bloed’ vlakbij het strandpaviljoen van Paal 9. Het bleek te gaan om een jonge grijze zeehond die waarschijnlijk is aangevallen door een hond. Hij lag in shock te rillen op het strand.

Grijze zeehonden staan bekend om hun felheid, maar Hilde kon dit dier zo oppakken. De zeehond was nat en had heel verse wonden. Vermoedelijk is hij gebeten door een hond, het water in gevlucht en vervolgens bij Paal 9 het strand opgekropen. Toen Hilde daar arriveerde was hij door de shock helemaal passief.

In de opvang is de zeehond door de dierenarts onderzocht. Bij zijn oor zit een diepe wond, zijn rug zit vol krassen en hij heeft onderhuidse bloedingen en kneuzingen opgelopen. Met ORS, een mengsel van water met mineralen en zouten, is zijn vochtbalans weer op peil gebracht. De dierenarts gaf hem een pepmiddel, pijnstilling en antibiotica.

De zeehond, die Klaas is genoemd, at meteen de volgende dag al zelf. Hij lijkt het gelukkig te gaan redden. Klaas is niet de enige door een hond gebeten zeehond die momenteel in de opvang van Ecomare wordt verzorgd. Eerder deze maand kwam er ook al een binnen. Het toont weer de noodzaak van het aanlijnen van honden, in elk geval als je in de verte een zeehond ziet liggen.

Bron Ecomare

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *