Strandbewakingsposten te koop 

BALLUM – Gemeente Ameland doet twee verdiepingen van strandbewakingsposten in de verkoop. Afgelopen jaar zijn de posten van Nes en Buren vervangen waardoor de oude over zijn. Deze bestaan uit twee losse onderdelen, waarbij het onderste deel beschikt over een aantal toiletten, een badkamer met invalidentoilet en een overige ruimte en het bovenste deel over een balkon, een keuken/ zitgedeelte en een overige ruimte. De constructie van het onderste deel laat het niet meer toe om de units op elkaar te plaatsen. Gemeente Ameland verkoopt alleen het bovenste deel.

De onderste gedeelten heeft de gemeente dit jaar (mede) in het kader van Covid-19 jaar nodig, maar de bovenste gedeelten zijn voor liefhebbers beschikbaar. De gemeente wil ze niet afvoeren voordat geïnteresseerden de mogelijkheid hebben gehad om hier een bod op uit te brengen. Belangstellenden kunnen voor 2 april 2021 een bod uitbrengen, waarna de koop aan de twee hoogste bieders wordt gegund. De minimale inschrijvingsprijs is € 200,–. De verwachting is dat het college de gunning vaststelt op 13 april 2021 en de hoogste bieders krijgen daarna bericht.

Aan deze verkoop van deze bovenste gedeelten (hierna post) zijn enkele voorwaarden verbonden.

Zo worden de posten verkocht in de staat en toestand waarin ze zich nu bevinden, zonder enig verhaal op de gemeente. De post is vanaf de datum van koop geheel voor rekening en risico van de koper.

Wie een strandbewakingspost aanschaft en hem in de tuin wil zetten, moet eerst de vergunning regelen. Het kan zijn dat er een omgevingsvergunning nodig is.

De post mag niet als herkenbaar strandwachtpost geplaatst worden; uiterlijk veranderd moet worden veranderd.

Wie belangstelling heeft kan op donderdag 25 maart de posten bekijken 13.00 tot 16.00 uur bij de gemeentewerf in de Ballumerbocht. Het inschijfformulier is via deze link te vinden.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *